Fontein
Zoek jouw stedentrip naar Milaan
Weekend Milaan - Milaan.nl

Weekend Milaan

Gezellig een weekend Milaan

Trust Pilot Beleef samen de leukste stedentrips
Geen reserveringskosten
Beste keuze

Weekend Milaan

In plaats van een lange stedentrip een weekend Milaan? Een weekend Milaan geeft je voldoende tijd om alle bezienswaardigheden van deze Italiaanse fashionstad te ontdekken. Een weekend Milaan start je met de lekkerste Italiaanse ijsjes! Milaan staat bekend om de lekkerste gelato. Grijp iedere dag een ander ijsje om in de Italiaanse sfeer te blijven.

Vervolgens kan het winkelen tijdens een weekend Milaan niet ontbreken. Een greep uit het aanbod aan boetieks is Chanel, Gucci, Louis Vuitton en Prada. Alleen al tijdens het bekijken van de etalages kijk je je ogen uit. Je loopt in het “Gouden Vierkant” waar alle designerboetieks te vinden zijn. Tijdens een weekend Milaan spot je ook Galleria Vittorio Emanuele II. In dit prachtig overdekte winkelcentrum kun je gewoon betaalbare mode shoppen. Ook Corso Buenos Aires is één van de langste winkelstraten van Europa.

Tijdens een weekend Milaan kun je er ook voor kiezen om uit te gaan in één van de talloze leuke bars en restaurants. Het Italiaanse eten is zeker het proeven waard tijdens een weekend Milaan.

Er zijn genoeg bezienswaardigheden die je kunt bezichtigen in Milaan. Piazza del Duomo is een grote Gotische kerk die vrijwel iedereen kent als het iconische beeld van Milaan. Vanaf dit plein loop je ook de winkelpassage Galleria Vittorio Emanuele II in. Tip: vanaf het restaurant La Rinascente heb je een mooi uitzicht op kathedraal Duomo.

In het klooster Santa Maria delle Grazie spot je onder andere het wereldberoemde schildererij Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Dit is een bezoek waard tijdens een weekend Milaan. De kaartjes zijn erg gewild en het is dan ook handig om deze al een aantal weken van te voren te bestellen.

De straat Ripa di Porta Ticinese in de wijk Navigli ligt langs het kanaal. Hier zijn ook veel betaalbare bars en restaurants te vinden. ’s Avonds is het ook erg gezellig. Iedere zondag vind je langs het kanaal een bekende rommelmarkt.

Wat is je reisgezelschap?
Wanneer wil je weg?
Van
t/m
Sluiten

Online bieden wij reisduren tot 7 dagen, neem gerust contact op voor een langere reisduur

Weekendje weg Milaan

Castello Sforzesco mag zeker niet overgeslagen worden tijdens een weekendje weg Milaan. Dit is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Milaan. Vanaf Piazza del Duomo loop je door winkelstraat Via Dante. Het kasteel is gratis toegankelijk. Alleen voor de musea rond het kasteel moet je betalen. Als je jonger dan 25 jaar bent, mag je gratis de musea in. Na 16.30 uur zijn de musea voor iedereen gratis toegankelijk.

Proef tijdens een weekendje weg Milaan een typische aperitivo. Het drankje zelf heet aperitivo. Het fenomeen draait alleen meer om het eten. Zolang jij nog een drankje hebt, krijg je nog hapjes geserveerd. Als je langs verschillende zaakjes gaat, kun je overal hapjes halen. Dan heb je ondertussen al bijna je avondeten op.

Je kunt ook slenteren door de wijk Brera. Dit is één van de meest fotogenieke buurten in Milaan. Tijdens een weekendje weg Milaan is het een knusse en gezellige sfeer. Brera is ook de perfecte plek voor design en mode. Plof daarna neer op één van de terrasjes om te genieten van de lekkerste aperitivo’s.