Fontein
Zoek jouw stedentrip naar Milaan
Stedentrip Milaan - Milaan.nl

Stedentrip Milaan

Altijd een stedentrip Milaan

Trust Pilot Beleef samen de leukste stedentrips
Geen reserveringskosten
Beste keuze

Stedentrip Milaan

Op zoek naar een stedentrip Milaan? Een stedentrip Milaan staat bekend om de perfecte stad om te shoppen. Tijdens een stedentrip Milaan geniet je in ieder geval van één van de lekkerste ijsjes. In Italië mag je elke dag ijs eten! Door de hele stad zijn Italiaanse Gelato ijssalons te vinden.

Wat te doen in Milaan

Wat te doen in Milaan? De dom is één van de bekendste bezienswaardigheden Milaan. Beklim deze prachtige kathedraal. Wandel op het dag tussen de standbeelden en gotische torens. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Milaan. Tip: bedek je knieën en schouders anders mag je de kathedraal niet in.

Ook qua eten is er altijd wat te doen in Milaan. Neem een aperitivo, want dit is een absolute must. Het is de Milanese variant van de Spaanse tapas. Wanneer je een aperitivo bestelt mag je gratis hapjes nemen. Zolang je nog drinken in je glas hebt, mag je van de hapjes eten. Maak er een avondje uit van tijdens je stedentrip Milaan en geniet van al het lekkers!

Wat je nog meer kunt doen in Milaan is het spotten van streetart. Vooral de wijken rondom het centrum zijn versierd met streetart. Een bekende plek om streetart te spotten is de wijk Leoncavallo. Dit is ten noorden van het treinstation Via Watteau. De wijk Porta Ticinese, ligt ten zuiden, is ook een perfecte plek om streetart te spotten. Het is een leuke buurt om rond te dwalen.

Wat is je reisgezelschap?
Wanneer wil je weg?
Van
t/m
Sluiten

Online bieden wij reisduren tot 7 dagen, neem gerust contact op voor een langere reisduur

Bezienswaardigheden Milaan

Ga tussen de bezienswaardigheden Milaan door slenteren door de kinderkopstraatjes van Brera. Brera is de fotogenieke buurt in Milaan. De wijk Brera is knus en gezellig. Er zijn allerlei smalle straten met boetiekjes, ateliers, winkels en cafés. Vroeger was het een kunstenaarswijk en daar zie je nog goed het uiterlijk van. Deze wijk is ook de perfecte plek voor een aperitivo.

Ook de fotogenieke grachten van Navigli kun je toevoegen aan de lijst bezienswaardigheden Milaan. Langs de kade zijn diverse gezellige terrasjes te vinden waar je graag een hapje of drankje wilt doen. Je vindt hier muurschilderingen en doorkijkjes.

Castello Sforzesco en Parco Sempione hoort ook tot de bezienswaardigheden Milaan. In dit park vind je genoeg groen om je heen. Neem wat eten mee en geniet van een picknick. Daarna loop je door naar Castello Sforzesco. Dit 14e-eeuwse kasteel ligt in het park en is omringd door enkele musea.

Milaan shoppen

Milaan shoppen is een belangrijk onderdeel tijdens een stedentrip Milaan. Milaan is de stad van fashion en design. Je kunt prima windowshoppen in de Quadrilatero d’Oro. Tijdens het Milaan shoppen kan de winkelpassage Galleria Vittorio Emanuele II is een winkelbezoek waard. Deze winkelpassage ligt meteen naast de Duomo.

Prada, Louis Vuitton en Chanel is een kleine greep uit het aanbod tijdens het Milaan shoppen. Grote modehuizen hebben zich in Milaan gevestigd. Nergens ter wereld is het winkelaanbod zo groot als hier. Nergens ter wereld is het winkelaanbod zo ontzettend groot als hier. Je kunt alleen al genieten van alle etalages tijdens het Milaan shoppen.